Elektrische schoorsteenventilatoren

Onvoldoende trek in uw stookkanaal kan er toe leiden dat rook (maar ook het onzichtbare en geurloze koolmonoxide!) in uw woning trekt.

Vooral in mechanisch geventileerde woningen is het risico van onvoldoende trek in het rookkanaal nadrukkelijk aanwezig, maar ook in natuurlijk geventileerde woningen kan dit probleem optreden.

Een elektrische schoorsteenventilator zorgt in een stookkanaal waarin natuurlijke trek, onder bepaalde omstandigheden, onvoldoende ontstaat voor een zogenaamde “geforceerde trek”. Hierdoor heeft uw openhaard of houtkachel altijd voldoende trek ongeacht:

  • weersomstandigheden
  • afmetingen van rookkanaal of open haard/houtkachel
  • onvoldoende luchttoevoer in uw woonkamer
  • verontreinigd schoorsteenkanaal

De mate van trek die een elektrische schoorsteenventilator genereert, is variabel en regelbaar vanuit uw woonkamer met behulp van een bedieningskastje of met een afstandbediening.

Werking

Zodra u de elektrische schoorsteenventilator inschakelt via de afstandbediening of via het bedieningskastje naast de open haard wordt de ventilator op het dak geactiveerd en wordt trek gegenereerd. De haard kan met een gerust hart ontstoken worden: Veilig stookplezier!

Een ander voordeel van een elektrische schoorsteenventilator is dat het stookkanaal volledig afgesloten is voor vogels en regenwater. Ook krijgt vocht geen kans om door te slaan omdat wij na installatie van de elektrische ventilator de bovenkant van de schoorsteen afwerken met vuurvaste cement.

Vorige Volgende

Projecten

Stuur een bericht

9+15=

Hier kunt u ons vinden